Problem using public torrent search

Post any problems / bugs / issues that are Mylar-related in here.
Post Reply
blackhole454
Posts: 2
Joined: Sat May 05, 2018 1:01 am

Problem using public torrent search

Post by blackhole454 » Sat May 05, 2018 1:44 am

Hello,

I'm trying to setup Mylar for the first time after having used Sonarr and Radarr for a few years. I'm having issues with the Public Torrents built in search, it isn't finding issues that I know exist on World Wide Torrents. Take issue 49 of Lumberjanes as an example. As of this post, that issue was first uploaded a week ago and currently has 5 seeders and 5 leechers. I added Lumberjanes to my library and marked issue 49 as Watched. Nothing happened in the browser window, but it was obvious from the command window the search had failed. I tried the manual search button, same issue. Below is my log file from when I tried this, along with other needed info.

Mylar build: master
not sure how to find commit, but I pulled from github earlier today
OS: Windows 10
Download method: torrent (specifically qBittorrent with public torrent provider)

Code: Select all

04-May-2018 21:21:15 - INFO    :: mylar.queueissue.1380 : Thread-13 : Marking Lumberjanes issue: 49 as wanted...
04-May-2018 21:21:15 - INFO    :: mylar.search_init.70 : Thread-13 : Issue Title given as : chapter forty-nine: board, board, board
04-May-2018 21:21:15 - INFO    :: mylar.search_init.168 : Thread-13 : search provider order is ['public torrents']
04-May-2018 21:21:15 - INFO    :: mylar.NZB_SEARCH.475 : Thread-13 : Shhh be very quiet...I'm looking for Lumberjanes issue: 49 (2018) using Public Torrents.
04-May-2018 21:21:15 - INFO    :: mylar.__init__.35 : Thread-13 : query set to : lumberjanes 49
04-May-2018 21:21:15 - INFO    :: mylar.search_init.364 : Thread-13 : Could not find Issue 49 of Lumberjanes (2014) using Public Torrents [api]
04-May-2018 21:21:23 - INFO    :: mylar.queueissue.1378 : Thread-14 : Initiating manual search for Lumberjanes issue: 49
04-May-2018 21:21:23 - INFO    :: mylar.search_init.70 : Thread-14 : Issue Title given as : chapter forty-nine: board, board, board
04-May-2018 21:21:23 - INFO    :: mylar.search_init.168 : Thread-14 : search provider order is ['public torrents']
04-May-2018 21:21:23 - INFO    :: mylar.NZB_SEARCH.475 : Thread-14 : Shhh be very quiet...I'm looking for Lumberjanes issue: 49 (2018) using Public Torrents.
04-May-2018 21:21:23 - INFO    :: mylar.__init__.35 : Thread-14 : query set to : lumberjanes 49
04-May-2018 21:21:23 - INFO    :: mylar.search_init.364 : Thread-14 : Could not find Issue 49 of Lumberjanes (2014) using Public Torrents [api]
04-May-2018 21:21:30 - INFO    :: mylar.search_init.391 : Thread-12 : findit: {'status': False}
04-May-2018 21:21:45 - INFO    :: mylar.search_init.391 : Thread-13 : findit: {'status': False}
04-May-2018 21:21:45 - INFO    :: mylar.search_init.395 : Thread-13 : Finished searching via :api. Issue not found - status kept as Wanted.
04-May-2018 21:21:53 - INFO    :: mylar.search_init.391 : Thread-14 : findit: {'status': False}
04-May-2018 21:25:24 - INFO    :: mylar.dbUpdate.348 : Thread-15 : Update complete
Is there something I could have done wrong during setup? Or is this a known issue? I'm really scratching my head as to what's going wrong.

Thanks

User avatar
evilhero
Site Admin
Posts: 2258
Joined: Sat Apr 20, 2013 3:43 pm
Contact:

Re: Problem using public torrent search

Post by evilhero » Sat May 05, 2018 1:31 pm

There's a problem with the public torrents option on the master branch atm. The working version is in the Development branch now just undergoing testing before it goes into the Master branch.

If you can go back to the github page and change the branch selector to development and then download that zip file you'd be getting much better results (as opposed to just waiting for it to get into the Master branch).

The commit information is on the bottom of every page within Mylar as well as being in the very first tab in the configuration section.

blackhole454
Posts: 2
Joined: Sat May 05, 2018 1:01 am

Re: Problem using public torrent search

Post by blackhole454 » Sat May 05, 2018 4:16 pm

Thanks for the quick reply.

I've installed the development branch, and I've also tried enabling the Experimental search and have set up a Newznab for NZBGeek. I understand Mylar can take a while to find things, so I'll let it run for a while and report back if I have any luck.

User avatar
evilhero
Site Admin
Posts: 2258
Joined: Sat Apr 20, 2013 3:43 pm
Contact:

Re: Problem using public torrent search

Post by evilhero » Sun May 06, 2018 4:01 pm

When you a 'manual search' (where you are on the series detail page and you click the magnifying glass icon with regards to a specific issue number), it will do the search for that one issue immediately. When you manually mark any issue as Wanted (either via the dropdown selector, or clicking on the icon), it will perform an immediate search as well.

For better results, prior to doing any of the above, you should enable debug logging so that you can get as much detail as possible in case things don't work. Just go to the Logs tab, and in the upper right corner click on the button labelled as 'Toggle Debug Logging' to enable the debug logging.

Post Reply